17 Δεκεμβρίου, 2023 admin

Όποιος πιστεύει, ότι η απόλαυση των σπουδαίων καλλιτεχνικων δημιουργιων, προσφ…


Όποιος πιστεύει, ότι η απόλαυση των σπουδαίων καλλιτεχνικων δημιουργιων, προσφέρεται μόνο στους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων, κάνει πολύ μεγάλο λάθος.

Διότι ακόμη και σε μικρές πόλεις της επαρχιας, υπάρχουν επιχειρηματίες με μεράκι αλλά και βαθειά γνώση του αντικειμένου, οι οποίοι προσφέρουν στους φιλοτεχνους, σκεπτόμενους και καλλιτεχνικα ανήσυχους συμπολίτες τους, όλα όσα απολαμβάνουν σε αυτό το επίπεδο οι κάτοικοι των μεγάλων πολεων.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στο νότιο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, δηλαδή στη μικρή ( μόνο πληθυσμιακά όμως ) πόλη της Σπάρτης, όπου ένας έμπειρος, ικανός, και αποτελεσματικός κινηματογραφικος επιχειρηματίας, ο κ. Alexandros Oikonomakos ( με την επιμέλεια της κ. Giota Kostiani ) , προσφέρει στον κόσμο της Σπάρτης και της Λακωνίας, όλα τα αριστουργηματα της 7ης Τέχνης ( πάντοτε ταινίες Α Προβολής ) στο Κέντρο της Σπάρτης, στον καλαίσθητο, φροντισμένο, και άρτια τεχνολογικά εξοπλισμένο χώρο του Cinena Center ( πεζόδρομος Κλεομβροτου 16 απέναντι από το Μέγαρο ΟΤΕ ) ο οποίος κυριολεκτικά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μεγάλες αίθουσες της Αθήνας και των υπολοίπων μεγαλουπολεων.

Ένα πραγματικό Κέντρο Πολιτισμού, και ασφαλως σημείο συνάντησης όλων των σινεφίλ, όχι μόνο της πόλης μας, αλλά ολοκλήρου του Νομου, και πραγματική όαση όλων όσων αναζητουν τις υψηλές και βαθειες συγκινήσεις της Τέχνης, όπως μόνο η “μυστηριακη ατμόσφαιρα” της σκοτεινής αίθουσας μπορεί να μας τις μεταφέρει και να μας μυήσει στα βαθύτερα μυστικά τους.

Ειρήσθω εν παρόδω, ότι στο Cinema Center εχθές το βράδυ, παρουσία του Δημάρχου Σπαρτιατών Πέτρος Δούκας και πλήθους κόσμου, προβλήθηκε σε avant premier η ταινία A Spartan Dream, η οποια έχει γυριστεί αποκλειστικά σε Σπάρτη, Γύθειο, Ξηρομαμπι, και άλλες περιοχές της Λακωνίας, με συμμετοχη γνωστών Ηθοποιών
( όπως πχ η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Ρένος Χαραλαμπιδης, και άλλοι ) αλλά και πάρα πολλών κατοίκων της περιοχής μας.

Θερμά συγχαρητήρια, και καλή συνέχεια, σε όλους τους συντελεστές της σπουδαίας αυτής προσπαθειας καλλιτεχνικής προσφοράς .
Source