25 Μαΐου, 2013 admin

Ποδηλατικός Άθλος ΙΙ, «Γύρος της Πελοποννήσου» από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλεια…


Ποδηλατικός Άθλος ΙΙ, «Γύρος της Πελοποννήσου» από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», Ημέρα 3η

Η εξαιρετική προσπάθεια των ποδηλατών για την προώθηση μηνυμάτων για την ασφάλεια και τον πολιτισμό στο δρόμο ολοκληρώθηκε με επιτυχία για τρίτη ημέρα.
Ο Ποδηλατικός Άθλος ΙΙ συνεχίζεται και οι πρωταγωνιστές του για ακόμη μια φορά ανέδειξαν την αξία της προσπάθιας για ευγενή σκοπό. Η σημερινή τους διαδρομή ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία με προορισμό τη Σπάρτη, γεννέτειρα ανθρώπων με δύναμη και ηρωική θέληση όπως και αυτή που διακρίνει τους ποδηλάτες που συμμετέχουν στον Άθλο.

Η διαδρομή μέσα από όμορφα χωριά και δασόφυτες περιοχές ήταν και σήμερα εξαιρετικά απαιτητική καθώς οι ανηφόρες που ανέβηκαν οι ποδηλάτες ήταν πολλών χιλιομέτρων και με μεγάλη κλήση. Η συσσωρευμενη κούραση των δύο προηγούμενων ημερών έκαναν την αποστολή τους ακόμα πιο δύσκολη, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να τερματίσουν στη Σπάρτη έχοντας διανύσει περισσότερα από 160 χλμ με μέση ωριαία ταχύτητα 26 χλμ/ώρα.

Παράλληλα, μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, συνεργάτες του Ινστιτούτου βρέθηκαν σήμερα στο Άργος με τον εξοπλισμό της κινητής μονάδας (mobile NEST) με σκοπό να ενημερώσουν τους πολίτες γύρω από θέματα Οδικής Ασφάλειας και υγιούς συμπεριφοράς στο δρόμο.

Η αυριανή ημέρα θα βρει τους ποδηλάτες να τερματίζουν στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύσουσα της ελεύθερης Ελλάδας, όπου οι τοπικοί φορείς και το τμήμα Τροχαίας Ναυπλίου τους ετοιμάζουν θερμή υποδοχή και φιλοξενία. Στο σημείο του τερματισμού (κεντρική πλατεία Ναυπλίου) θα μεταβεί και η Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας (mobile NEST) του Ι.Ο.ΑΣ. ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια των εθελοντών ποδηλατών να αλλάξει επιτέλους η θλιβερή πρωτιά της χώρας μας στην απώλεια ανθρώπινων ζωών στην άσφαλτο.
Source