30 Μαρτίου, 2022 admin

Καλημέρα! Ονομάζομαι Ευάγγελος Θεοδώρου. Είμαι εγγονός των αείμνηστων Ρηγολιά Πα…


Καλημέρα!
Ονομάζομαι Ευάγγελος Θεοδώρου. Είμαι εγγονός των αείμνηστων Ρηγολιά Παϊκόπουλου και Όλγας (Ρηγολιού) Παϊκοπούλου (Παπαδοπούλου), από την πλευρά της μάνας μου Δήμητρας (Τούλας).

Στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής μου εργασίας, ερευνώ τη ζωή και τη δράση ενός πολύ σημαντικού ιερομόναχου, του Συμεών Μουστάκη (1864-1916), με καταγωγή από τον Λογκανίκο που πέρασε από Άθωνα και Σινά και στη συνέχεια ασκήτεψε για πολλά χρόνια στο Νιχώρι της Φαλαισίας, πίσω ακριβώς από το χωριό μας.
Προσπαθώ να βρω οποιαδήποτε πληροφορία που να τον σχετίζει με την Αγόργιανη, καθώς φέρεται να δωρίζει τα ιερατικά του σκεύη στο χωριό μας κάπου στα 1910. Ενδιαφέρομαι επίσης να μάθω ποιος παπάς υπηρετούσε τότε στο χωριό.
Ίσως κάποιος από εσάς έχει στην κατοχή του και κάποιο από τα βιβλία της τεράστιας βιβλιοθήκης του. Είναι εύκολα αναγνωρίσιμο από τη σφραγίδα που βάζει συνήθως στις πρώτες σελίδες ή από τον αριθμό καταλόγου που σημειώνει με το χέρι του.

Επειδή ξέρω πως κάποια πράγματα είναι λιγάκι λεπτά σε δημόσιες κουβέντες, αν υπάρχει οποιοσδήποτε που μπορεί να βοηθήσει ας μου στείλει παρακαλώ προσωπικό μήνυμα.
Αν βρεθεί οτιδήποτε, θα τιμήσω αναλόγως το χωριό μας και όσους φρόντισαν να διασώσουν πληροφορίες ή αντικείμενα.

Ευχαριστώ πολύ! Καλημέρα!Source