28 Ιουλίου, 2022 admin

Εις εκ των δύο εξαιρετικών τραγουδιστών που θα μας διασκεδάσουν τις 16 Αυγούστου…Εις εκ των δύο εξαιρετικών τραγουδιστών που θα μας διασκεδάσουν τις 16 Αυγούστου στο πανηγύρι μας, είναι ο Panagiotis Angelakopoulos. Έχουμε να ανταμώσουμε από το 2017. Πολύ αγαπητός καλλιτέχνης στο χωριό μας, με ιδιαίτερη και αναγνωρίσιμη φωνή και πολύ μεγάλο ρεπερτόριο, από τους άξιους διαδόχους θρύλων Πελοποννησίων τραγουδιστών της δημοτικής μας παράδοσης, όπως ο Θεόφιλος Κολοτούρος και ο Παναγιώτης Λάλεζας.

Παναγιώτης Αγγελακόπουλος (Βιογραφικό)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Παναγιά (Ζέρζοβα), ένα πολύ μικρό χωριό της ορεινής Αρκαδίας, μέσα σε μια αγροτική οικογένεια. Ήρθε σε επαφή με το δημοτικό τραγούδι βιωματικά, στα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, μέσα από τα γνήσια ακούσματα από τους γονείς, τους παππούδες και όλους τους ανθρώπους της υπαίθρου για τους οποίους το τραγούδι ήταν μόνιμο κομμάτι της καθημερινότητάς τους.
Σπούδασε Βυζαντινή μουσική αρχικά στο ωδείο Τρίπολης και στη συνέχεια, αφού εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, δίπλα στο Λυκούργο Αγγελόπουλο ως μέλος της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας.
Παράλληλα σπούδασε χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από την ηλικία των δεκατριών ετών άρχισε να τραγουδάει στα τοπικά πανηγύρια, τις εκδηλώσεις και τους γάμους της περιοχής του στην Αρκαδία, ενασχόληση που συνέχισε, παράλληλα με τις πανεπιστημιακές σπουδές αλλά και την κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα μέχρι σήμερα. Τα τελευταία χρόνια είχε την τιμή να συνεργαστεί με πολλούς από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες του κλαρίνου και τραγουδιστές της δημοτικής μας παράδοσης. Έχει συμμετοχές σε συναυλίες, αφιερώματα και τηλεοπτικές εκπομπές για το δημοτικό τραγούδι, καθώς και δισκογραφικές συμμετοχές σε επετειακές εκδόσεις, όπως το λεύκωμα του Λάμπρου Λιάβα «τα τραγούδια και οι Μουσικές του 1821», η επετειακή έκθεση «Μελωδική διαδρομή στις μουσικές του 1821» του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων, το λεύκωμα του Δήμου Γορτυνίας «Ποιος ήταν που τραγούδαγε» κ.α.
Παράλληλα με τις μουσικές εκδηλώσεις, συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα της ιδιαίτερης πατρίδας του μέσα από ποικίλες δράσεις γορτυνιακών και αρκαδικών συλλόγων και φορέων.
Source