4 Μαΐου, 2019 admin

Δελτίο Τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Λογκανίκου Την Τετάρτη 30 Απριλίο…

Δελτίο Τύπου
Πολιτιστικού Συλλόγου Λογκανίκου

Την Τετάρτη 30 Απριλίου 2019 στο Δημοτικό Σχολείο Λογκανίκου του Δήμου Σπάρτης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης με θέμα:
«Εκπαίδευση, Λαϊκός Πολιτισμός, Κοινωνική και Πολιτιστική ζωή στον Λογκανίκο και τον Βόρειο Ταΰγετο τον 20ο αιώνα (1900-1980)».
Διοργανωτές ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λογκανίκου, η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους- Αρχεία Ν. Λακωνίας και το Δημοτικό Σχολείο Λογκανίκου.
Των εγκαινίων της έκθεσης προηγήθηκαν παρουσιάσεις σχετικές με την έκθεση από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Νικόλαο Ανεμοδουριώτη, τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας και γραμματέα του Συλλόγου κ. Λεωνίδα Σουχλέρη και το πρώτο τμήμα της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με την διάλεξη της Προϊσταμένης των Γενικών Αρχείων του Κράτους –Αρχείων Ν.Λακωνίας κας. Π.Γαβαλά με θέμα: «Μνήμες από το Δημοτικό Σχολείο Λογκανίκου».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Ηλίας Στρατηγάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ηλίας Κανελλάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Νικολακάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Βλάχος, ο εφημέριος Ιερέας κ. Ανδρέας Κωστόπουλος, το Τοπικό Συμβούλιο Λογκανίκου, ο Πρόεδρο κ. Γ. Μάρκος και οι σύμβουλοι Γεώργιος Σαραντάκης και Νικόλαος Παπαλυμπέρης, καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγόριανης κ. Δ. Καφεντζής,
Από τον χώρο της εκπαίδευσης ο Δ/ντης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λακωνίας κ. Πέτρος Νταλιάνης, ως εκπρόσωπος του Δ/ντη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λακωνίας ο Δ/ντής του 3ου Λυκείου Σπάρτης κ. Διαμαντής Μανεσιώτης, ο Δ/ντής του Γυμνασίου Καστορίου κ. Αναστάσιος Παπαναστασίου καθώς πολλοί δάσκαλοι που υπηρέτησαν στο σχολείο του Λογκανίκου.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή καθώς ξεπέρασε τα διακόσια άτομα, γεγονός που δηλώνει το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για την ιστορία της βόρειας Λακεδαίμονας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λογκανίκου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στην Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, στον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Πλειώτα και στην Σχολική Επιτροπή του Δημοτικού Σχολείου Λογκανίκου του Δήμου Σπάρτης.
Τέλος ένα θερμό ευχαριστώ στο κόσμο που παραβρέθηκε στα εγκαίνια, για την συνεργασία του, την συμπαράσταση τους και το θερμό του χειροκρότημα αλλά και στην αθρόα προσέλευσή του καθ’ όλη την διάρκεια της φωτογραφικής έκθεσης, η οποία και θα διαρκέσει έως το Σαββάτο 4 Μαΐου 2019.

Ο Πρόεδρος
του Πολιτιστικού Συλλόγου Λογκανίκου

Νίκος Ανεμοδουριώτης
Source