8 Αυγούστου, 2015 admin

Δελτίο Τύπου Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Λογκανίκου έχει την τιμή …


Δελτίο Τύπου
Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Λογκανίκου
έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην εκπαιδευτική δράση και στην διάλεξη με θέμα:
«Τα παιχνίδια και ο αθλητισμός από την αρχαιότητα έως τον 20ο αιώνα»
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την παρουσίαση του θέματος θα επιμεληθεί και θα παρουσιάσει ο αρχαιολόγος κ. Λεωνίδας Σουχλέρης. Η εκπαιδευτική δράση απευθύνεται σε παιδιά της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και χωρίζεται σε τρεις ενότητες:
α) Η απεικόνιση παιχνιδιών αλλά και του τρόπου που διεξάγονταν μέσα από εικονογραφικά πρότυπα της αρχαίας ελληνικής τέχνης (αγγειογραφία, χαλκοπλαστική, ζωγραφική κτλ.) και η επιβίωση αυτών των παιχνιδιών στον ελλαδικό χώρο έως και τον 20ο αιώνα,
β) Τα αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων αλλά και των υπολοίπων ιερών αγώνων στην αρχαιότητα (Νέμεια, Ίσθμια, Πύθια, Δήλια κτλ.) όπως αυτά αναπαριστάνονται στην ελληνική τέχνη (γλυπτική, μικροτεχνία, ψηφιδωτά, ζωγραφική κτλ.) και η επιβίωση αυτών στον σύγχρονο αθλητισμό (Παγκόσμιους και Ολυμπιακούς αγώνες κτλ.)
γ) Η απεικόνιση των παιδιών στην Βυζαντινή τέχνη μέσα από τον τοιχογραφικό διάκοσμο των Βυζαντινών ναών του Λογκανίκου και μια νέα ερμηνεία για την κτητορική παράσταση στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου («Παναγία»), όπου σώζεται η απεικόνιση του κτήτορα και του γιού του.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την
Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015 στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Λογκανίκου και ώρα έναρξης 8:30μμ. Σε περίπτωση βροχής το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και η διάλεξη θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Λογκανίκου.
Είσοδος ελεύθερη.
Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας και του εκπαιδευτικού προγράμματος τα μέλη του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Λογκανίκου θα προσφέρουν κεράσματα και τοπικά εδέσματα.

Πληροφορίες: Λ.Σουχλέρης, Ελ.Παπαδοπούλου
Τηλέφωνο: 6974605778 email:lsouxleris@gmail.com
Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Λογκανίκου
Ε. Παπαδοπούλου, Ά. Χαντζή, Π. Μάρκου, Γ. Μητροπούλου, Αν.Παπαναστασίου, Χρ. Ψαθάς, Γ.Μπουζιάνης, Ν. Μάρκος, Λ.Σουχλέρης

Source