1 Φεβρουαρίου, 2024 admin

Γεια σας και καλό μήνα σε όλες-ους, Φέτος είναι μία ιδιαίτερη χρονιά για το χωρ…


Γεια σας και καλό μήνα σε όλες-ους,

Φέτος είναι μία ιδιαίτερη χρονιά για το χωριό μας. Κλείνουν τα 100 χρόνια από τη θεμελίωση του Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου, της Παναγιάς μας.
Για το λόγο αυτό ως Πολιτιστικός Σύλλογος συνδιοργανώνουμε με την εκκλησία εκδήλωση, η οποία θα είναι έκθεση φωτογραφίας – ομιλία.
Σας παρακαλούμε, κάνετε τον κόπο να διαβάσετε εκτός της πρώτης ανακοίνωσης και τους καταθέντες αγωνιστές του Δεμίρ Ισάρ (σημερινό Σιδηρόκαστρο Σερρών), το αποτέλεσμα μίας έρευνας που κάναμε.
Θα χρειαστούμε τη βοήθειά σας να μαζέψουμε πληροφορίες για τις οικογένειες κάποιων από τους αναφερόμενους αγωνιστές που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή, καθώς και να έρθουμε σε επικοινωνία με τους απογόνους τους. Ακόμη όμως και από τις οικογένειες που υπάρχουν πληροφορίες, παρακαλούμε να μας βοηθήσετε, να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Επίσης, όπως θα διαβάσετε και στην ανακοίνωση, θα χρειαστούμε τη βοήθειά σας σε φωτογραφικό υλικό ή/και έγγραφα, κατά προτίμηση κοντά στην περίοδο της θεμελίωσης (δεκαετία του 1920), αλλά και οποιαδήποτε περίοδο.Source