3 Νοεμβρίου, 2017 admin

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΩ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΦ…


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΩ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΦΕΝΤΖΗΣ(ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΙΑΝΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ)ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

Απάντηση σε σχόλιο που αφορά το σημείο ανάρτησης
του Πίνακα Ανακοινώσεων του Τοπικού Διαμερίσματος Αγόριανης

Ενημερώνω λοιπόν ότι αυτός έχει τοποθετηθεί εκεί από τον εκπρόσωπο του Τ.Δ. κ. Καφεντζή Δημήτριο, κατόπιν κοινής απόφασης. Οι λόγοι είναι οι εξής:
1. Το κοινοτικό γραφείο όπου υπάρχει συγκεκριμένος χώρος είναι σε σημείο τέτοιο του χωριού που δεν παρέχει τη δυνατότητα ενημέρωσης στους περισσότερους εκ των κατοίκων.
2. Εκεί υπήρχε και παλαιότερα.
3. Το αν είναι το κτίριο αντιαισθητικό κατά την άποψη ορισμένων δεν μας δημιουργεί αναστολές σχετικά με την προτεραιότητα ενημέρωσης των πολιτών.
4. Το μοναδικό πλέον καφενείο του χωριού καθώς και η κεντρική εκκλησία αυτού, όπως επίσης και το πνευματικό κέντρο είναι δίπλα, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα για ενημέρωση εύκολα και καθημερινά.
5. Είναι το κεντρικότερο και πιο προσβάσιμο σημείο του χωριού.
6. Δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος ατυχήματος αν ενδεχομένως πέσει κάποιο τζάμι. Υπάρχει προστατευτικό πρεβάζι. Ενδεικτικά αναφέρω ότι τα τελευταία 50 χρόνια εκεί στέκουν όπως είναι, χωρίς να έχει πέσει κανένα.
7. Το ρετρό κομμάτι όπως σχολιάζεται ενός χωριού είναι κομμάτι της ιστορίας του και της ταυτότητάς του την οποία δεν θέλουμε να αλλοιώσουμε. Άλλωστε το κτίριο αυτό, για τους γνώστες του παρελθόντος, έχει συγκεκριμένη διαδρομή και καλό θα ήταν να την μάθετε.
8. Υπάρχει εκεί σκόπιμα: μήπως τυχόν και υπάρξει ευαισθησία από κάποιους καλοπροαίρετους κριτές οι οποίοι χαρακτηρίζουν ρετρό το συγκεκριμένο χώρο, να προσφέρουν για την τοποθέτησή του τον δικό τους καλαίσθητο και πιο προβεβλημένο χώρο, που δεν τυγχάνει ρετρό. Για μένα, το μόνο εύκολο για να έχω αποφύγει τις κριτικές, θα ήταν να τον έχω αναρτημένο στο Κοινοτικό Γραφείο, δυσχεραίνοντας έτσι τους κατοίκους του χωριού όσον αφορά τη δυνατότητα ενημέρωσης. Πρέπει να τους ικανοποιεί που υπάρχει πίνακας και τους ενημερώνει ασχέτως πού είναι, και να φροντίζουν να κάνουν και εκείνοι το ίδιο αντί να σχολιάζουν.
Προσωπικά το σχόλιο αυτό με διευκόλυνε να τοποθετηθώ υπενθυμίζοντας σε κάποιους ότι: το χωριό δεν είναι για να σχολιάζουμε δυστυχώς κακοπροαίρετα τα προβλήματά του, βλέποντας μόνο αυτό το κομμάτι, αλλά να υπάρχει καλή πρόθεση για συνεργασία προς επίλυσή τους και βέβαια όταν πρέπει να μιλάμε, να μιλάμε, αλλά όταν δεν πρέπει να τηρούμε σιγή. Επίσης, να μην αυτοπροσδιοριζόμαστε όπως εμείς θέλουμε. Συνιστώ δε όσους κόπτονται για κινδύνους και νομιμότητα να κοιτάξουν τον καθρέπτη. Βέβαια αυτοί που έγραψαν αυτά και οι έχοντες άποψη επί παντός επιστητού δεν έχουν τη δυνατότητα δεύτερης σκέψης που να τους επιτρέπει να σκεφτούν ότι ίσως δεν πρόκειται περί «έμπνευσης», αλλά ανάγκης. Καθώς ο ιδιοκτήτης του παρακείμενου πρότερου χώρου ανάρτησης δεν μας επέτρεπε πλέον να τον έχουμε εκεί και επειδή εμείς αυθαίρετα σε ξένους χώρους δεν παρεμβαίνουμε εκεί βρήκαμε και εκεί τον αναρτήσαμε. Τέλος, δεν μας ενδιαφέρει η άποψη των επισκεπτών του χωριού ξένων και μη ή αυτών που από μακριά κόπτονται ή αυτών που είναι μεν στο χωριό αλλά μακριά από την τοπική κοινωνία και τις ανάγκες της ούτε βέβαια η θέση του πίνακα αν είναι σε κτίριο εγκαταλελειμμένο με σάπια ξύλα και σκουριασμένα σίδερα. Επομένως λοιπόν η θέση και το περιεχόμενό του δεν τους αφορά και δεν έχουν λόγο να ζυγώσουν και να διατρέξουν κίνδυνο. Αυτοί ας κοιτάζουν με ποιο τρόπο θα είναι εποικοδομητική η παρουσία τους στο χωριό και τίποτε άλλο.
Οι κάτοικοι λοιπόν που μένουν και τιμούν το χωριό με την παρουσία τους, βιώνοντας τα όποια προβλήματα, είναι και τολμηροί και τον παρακολουθούν τον πίνακα και τον υποστηρίζουν, αψηφώντας τους ενδεχόμενους κινδύνους του κτιρίου, το οποίο άλλωστε προσφέρει μια εξαιρετική καλλιτεχνική αντίθεση. Ασχοληθείτε λοιπόν με κάτι άλλο γιατί εκτίθεστε δείχνοντας το πραγματικό σας πρόσωπο. Περιμένουμε κατ’ ιδίαν τις προτάσεις τους για το καλύτερο.
Σας ευχαριστώ
Ο εκπρόσωπος του Τοπικού Διαμερίσματος Αγόριανης
Καφεντζής Γ. Δημήτριος


Source