14 Αυγούστου, 2023 admin

Παραδοσιακό πανηγύρι στην Αγόριανη Τετάρτη 16 Αυγούστου στις 9μμ Η Σταυρούλα Δα…



Παραδοσιακό πανηγύρι στην Αγόριανη
Τετάρτη 16 Αυγούστου στις 9μμ

Η Σταυρούλα Δαλιάνη γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε, από γονείς Πελοποννήσιους (Καλαβρυτοχώρια: Τριπόταμα και Σκούπι).
Πήρε τα πρώτα της μουσικά ερεθίσματα και βιώματα από την οικογένειά της και τους ανθρώπους του χωριού. Έτσι το τραγούδι καλλιεργήθηκε μέσα της φυσικά και απλά, μαζί με το λόγο.
Σε ηλικία 4 ετών άρχισε να τραγουδάει μαζί με τον πατέρα της Γιώργο και τον αδελφό της Χρήστο. Από τότε το “ταξίδι“ συνεχίζει αδιάκοπα.
Σύντομα ανέπτυξε προσωπικό ενδιαφέρον για τη μουσική και στα 5 της ξεκίνησε να μαθαίνει μαντολίνο στο σύλλογο Φαρακλάδων “Η Εύγερος“ Κεφαλονιάς. Για 15 περίπου χρόνια υπήρξε μέλος και σολίστ της χορωδίας και της μαντολινάτας υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Διονύση Αποστολάτου και αργότερα του Παναγή Μπαρμπάτη. Εκεί δέχτηκε και τα πρώτα της μαθήματα ελληνικού παραδοσιακού χορού από τον Χάρη Πανικίδη.
Από το 1990 συμμετείχε στην παιδική χορωδία του πολιτιστικού κέντρου του Ο.Τ.Ε. με μαέστρο την Τερψιχόρη Παπαστεφάνου και από το 1995 στη χορωδία εφήβων του Δήμου Βύρωνα με τον Γιώργο Αρβανίτη.
Σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και θεωρητικών μαθημάτων.
Απέσπασε πολλές διακρίσεις και βραβεία σε διαγωνισμούς τραγουδιού παιδιών και εφήβων. Μεταξύ αυτών, οι Πανελλήνιοι μαθητικοί μουσικοί αγώνες του Υπουργείου Παιδείας όπου έλαβε μέρος τρεις φορές (1 τιμητική διάκριση, 3ο και 2ο Πανελλαδικό βραβείο).
Σπούδασε (2003- 2008) στο Παιδαγωγικό τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε το πτυχίο Νηπιαγωγού.
Εκτός από το ίδιο το τραγούδι, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί στη Σταυρούλα και η διδασκαλία του τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Έτσι, από το 2003 διδάσκει τραγούδι σε σχολεία, ωδεία, Δήμους, πολιτιστικούς συλλόγους και σεμινάρια, πάντα με προσήλωση και σεβασμό στο ύφος κάθε περιοχής.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικού τραγουδιού (2003- 2010) στο Αττικό Ωδείο από την Αθανασία Μπεζούγλη, καθώς και σεμινάρια τραγουδιού, μουσικοκινητικής αγωγής και χορού.
Καθοριστικό ρόλο στην επαγγελματική της πορεία έπαιξε η συνεργασία με χοροδιδασκάλους, χορευτικά συγκροτήματα και συλλόγους απ΄όλη την Ελλάδα, διότι ήταν η αφορμή να μελετήσει και ν’ασχοληθεί επιμελώς με μια εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία τραγουδιών, περιοχών και ιδιαίτερων ηχοχρωμάτων του ελληνικού ρεπερτορίου.
Το 1990, σε ηλικία 5 ετών, τραγούδησε για πρώτη φορά στο εξωτερικό, ως μέλος της ελληνικής αποστολής σε διεθνές φεστιβάλ στη Βουλγαρία. Από τότε ο κατάλογος μεγαλώνει συνεχώς με ταξίδια σε Ευρώπη, Αυστραλία, Αμερική και Καναδά και σε όλη την Ελλάδα από άκρη σε άκρη.
Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους καλλιτέχνες που ασχολούνται με την ελληνική παράδοση και πληθώρα χοροδιδασκάλων, συλλόγων, Δήμων, πολιτιστικών κέντρων, οργανισμών και σωματείων σε όλη την Ελλάδα.
Το 1993 ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε το “Μηνύματα στη νέα γενιά“ με παραδοσιακά τραγούδια που τραγούδησαν η Σταυρούλα (8 ετών) και ο αδελφός της Χρήστος (11 ετών). Ακολούθησε το “Μαύρα μάτια με πλανέψαν“ (Μελωδικό Καράβι, 2006) με τραγούδια της αγάπης.
Έχει συμμετάσχει στους δίσκους: “Από το Μαίναλο στο Χελμό“ του Διαμαντή Ρουμελιώτη (General Music, 2005) με δυο τραγούδια, “Απ’ τη χώρα κατεβαίνω“ του Κωστή Καλαϊτζάκη (Καθρέφτης, 2009) με δυο τραγούδια, “Στους δρόμους της παράδοσης“ του Διαμαντή Ρουμελιώτη (General Music, 2010) με δυο τραγούδια και στο “Από καρδιάς Αγιαθυμιά“ του Σταμάτη Λαλλά (2013) με ακόμη δυο τραγούδια. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια νέα δισκογραφική δουλειά, πρόκειται για μια ανθολογία τραγουδιών της ευρύτερης περιοχής Καλαβρύτων, που αποτελείται από τέσσερις ψηφιακούς δίσκους.




Source